Skutsje " Doarp Grou ".

 

Meer weten over de echte "Doarp Grou"? Klik  "Doarp Grou"

Waarom het Sktsje " Doarp Grou " gebouwd? 

Eigenlijk was het de bedoeling om een zeilschip op afstandsbesturing te bouwen. En dan niet zo'n simpele maar een platbodem met zwaarden en een fok die "over een overloop" de bediening van stuurboord naar bakboord kon veranderen. Sluitstuk was een elektro-motor die het schip snel naar de wal kon krijgen als er "paniek" uitbrak.

Dat het een sktsje werd was snel duidelijk. Een "lekker lang" schip, waarin je alle apperatuur kwijt kon. Verder als je zelf botters, tjalken en andere platbodems gezeild hebt, dan ben je verkocht als je het Skutsjesilen een keer gezien hebt. Kortom toen m'n vader met een boek waarin een "lijnentekening" van het skutsje "Doarp Grou" stond aan kwam was het duidelijk.

De bouw van dit Sktsje heeft behoorlijk lang geduurd. Ik begon met de bouw van dit schip in 1985.en zette hem in 1988, min of meer teleurgesteld op de kast. Hij heeft een keer een paar meter gevaren op de motor.

Getuigd en wel was het een enorm bruin vlak op de kast. Ik heb hem dus maar  afgetuigd en later zelfs weggegooid. Ik heb mezelf wel beloofd de "Daorp Grouw" opnieuw te bouwen. En dan echt goed!!!!

Heb je vragen over de "Doarp Grou", dan klik je op het onderstaande plaatje en mail je mij.

Voor-pagina.